Ryå
Sportsfiskersammenslutningen Nedre Ryå

Broken clouds 15° C

Go to products
DSCF4606 copy.jpg
DSCF7328.jpg
Season: 01/01 to 31/12

Ryå er Vendsyssels største vandløb. Den har sit udspring midt i Jyske Ås – øst for Hellum – og snor sig tværs over Vendsyssel. Syd for Brønderslev løber Nørreå sammen med Ryå og den vokser i størrelse. Syd for Manne og Tise fortsætter åen syd på forbi Sønder Saltum, Pandrup og Aabybro. Her er åen nu 15-20 meter bred og 2-4 meter dyb. Åen slynger sig herefter videre forbi Birkelse, Fristrup, Skeelslund og Haldager – ud i Limfjorden, som det første stykke hedder Nørredybet.


Nedre Ryå

Sportsfiskersammenslutningen Nedre Ryå er stiftet i 1976 af Brønderslev Lystfiskeriforening, Pirken og Nordjysk Lystfiskeriforening med det formål at ophjælpe bestanden af havørreder og ål i Ryå og i Limfjorden, samt sikre medlemmerne af de tre foreninger et spændende og alsidigt fiskeri året rundt i den nederste del af Ryå. Fiskeriet i Nedre Ryå er meget alsidigt. Her kan du - ud over havørred - også fange skaller, kæmpestore brasen og aborre, gedder og ål. Du kan også være heldig og fange en skrubbe et godt stykke oppe i vandløbet.

Indtægterne fra kortsalg går ubeskåret til udsætning af havørredyngel. Der udsættes årligt 2-10.000 stk. toårs havørreder, og der fanges et ganske betydeligt antal havørreder i hele Ryåsystemet. I Nedre Ryå fanges de fleste havørreder på de sidste 1500 meter før udløbet samt i det øverste stykke omkring Toftegård og Rendbæk (den hvide bro).

Ved den årlige konkurrence den første søndag i september bliver der normalt fanget et pænt antal havørreder og gedder


For regler og information se www.nedre-ryaa.dk

Fish types

Perch
Trout
Pike
Seatrout